Hur snabbt bredband behöver jag ha när jag spelar onlinespel?

Bredbandets hastighet kan vara din bästa vän eller fiende i onlinespel beroende på hur snabbt det är. Hastigheten är avgörande för att undvika fördröjningar eller långsamma laddningstider när du spelar i realtid. Det här ger dig den perfekta spelupplevelsen med action och rörelse i realtid tillsammans med eller mot andra spelare.

Vidare behöver du fatta blixtsnabba beslut för att lyckas i onlinespel och därför är fiber en smart idé för att få en extra fördel gentemot dina motståndare. Bredband via fiber blir allt vanligare och är numera det snabbaste alternativet på marknaden.

En rekommendation på hur snabbt bredband du behöver i onlinespel ligger på mellan 25 och 50 Megabit per sekund. Det här täcker dina behov av snabba hastigheter vid till exempel nedladdningar av nya onlinespel, uppdateringar samt andra online-aktiviteter på samma bandbredd. Dessutom tillåter det andra att ansluta sig till ditt nätverk utan att det påverkar din spelupplevelse negativt.

Bredbandsbehovet ändras med antalet användare

Kom ihåg, att ovanstående rekommendation gäller i normalfall och inte om det är många enheter eller användare av samma bredband. I sådana fall behöver du åtminstone några hundra Megabit per sekund för att spela problemfritt i onlinespel. Den bästa lösningen är att skaffa bredband via fiber och på så vis försäkra dig om att du alltid spelar med optimal hastighet.

De främsta anledningarna till varför du behöver ett snabbt bredband via fiber presenteras härnäst, vilka är följande:

  • Ger dig blixtsnabba hastigheter
  • Låter dig streama samtidigt som du spelar
  • Tar i princip bort fördröjningar och väntetider

Läs vidare!

3 anledningar till att skaffa bredband via fiber

1. Ger dig högsta hastighet – Konventionella bredband via telejacket med omkring 100 Megabit per sekund i hastighet kan inte längre leverera de hastigheter som behövs. Bredband via fiber erbjuder däremot upp till gånger snabbare hastighet, det vill säga 1000 Megabit per sekund.

2. Låter dig streama samtidigt som du spelar – Med bredband via fiber kan du spela ditt favoritspel online samtidigt som du streamar ditt spel, laddar ner filer, lyssnar på en musikvideo eller spelar tillsammans med dina vänner på samma nätverk. Med konventionella bredband skulle hastigheten helt enkelt inte räcka till och påverka din spelupplevelse betydligt.

3. Tar i princip bort fördröjningar och väntetider – Det bästa av allt med fiber via bredband är de snabba laddningstiderna. Med tanke på dagens fotorealistiska 4K-grafik och virtuell verklighet har vikten av snabba laddningstider aldrig varit viktigare. Ingenting förstör denna upplevelse mer än fördröjningar och vänta på att scener laddas.