Dataspelsgalan 2009

Dataspelsgalan 2009

Årets gala hade udda prisutdelare, förutom branschfolk och Josef Fares som delade årets svenska spel så intogs scenen av kända spelkaraktärer som Lich King från World of Warcraft, Samus Aran från Metroid, Marcus Fenix från Gears of War, Resident Evil-zombie, Spencer från Bionic Commando, Master Chief från Halo och självaste Mario. Actionspelet Grand Theft Auto 4 tog storslam och vann årets spel, årets actionspel samt folkets val som röstades fram på Pricerunner. Årets svenska spel vanns av Mirror’s Edge skapat av EA DICE.

  • Plats: Södra teatern
  • Juryordförande: Ove Kaufeldt
  • Konferencier: Christer Engström
  • Produktion: Cous Cous

Citat:
– Årets gala kändes som en ytterligare en milstolpe, bland annat på grund av bredden av spel som konkurrerar om priserna, och av den entusiasm som branschen kommunicerar. Det märks att det från utvecklare till konsument finns en stolthet och glädje över den positiva utvecklingen för mediet. säger Maria Tjärnlund, projektledare för Dataspelsgalan.

Årets vinnande spel.

Se bilder från galan.

13 Mar 2009

2 kommentarer

[...] åt spelet Josefin Skolhjälp – Bokstavsdjungeln som bland annat valdes till årets spel på Dataspelsgalan [...]

[...] spelat Mario en gång i tiden. Dock utan röst. Jag var iförd den klassiska Mario-dräkten på Dataspelsgalan 2009. För att göra det lite festligt delades priserna ut av olika spelkaraktärer som bland annat Lich [...]

Lämna kommentar

Prenumerera via mail

Innehåll & arkiv