Dataspelsgalan 2008

Lena Adelsohn Liljeroth

Den 12 mars flyttade Spelgalan in på Parken på Södermalm i Stockholm. Lokalen fylldes till bredden och trycket på biljetter var hårt. Årets svenska spel som gick till Massive Entertainment för World in Conflict delades ut av kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth. Bland prisutdelarna syntes även bronshjälten i fotboll Patrik Andersson som delade ut årets sportspel som gick till Skate. Årets spel gick till Super Mario Galaxy som även kammade hem priset i kategorin plattform.

  • Plats: Parken
  • Juryordförande: Martin Lindell (sammankallande)
  • Konferencier: Orvar Säfström och Christer Engström
  • Produktion: Cous Cous

Citat:
– Dataspelsbranschen är både kreativ och växande och jag tror att vi bara sett början. Det är viktigt att komma ihåg att det finns flera dimensioner i dataspelande och utvecklingen av dataspel, det handlar inte bara om underhållning utan också om en kulturell uttrycksform, säger Lena Adelsohn Liljeroth.

Årets vinnande spel.

Se bilder från galan.

01 Feb 2009

1 kommentar

Antie

23 Dec

Och det innebe4r att en nedle4ggning av skolan e4r mveoitrad? Det tycker jag knappast. Dock, som jag tidigare skrivit, se5 tycker jag att ett byte av skolledning vore pe5 sin plats he4r. Oavsett om det, vilket inte har kunnat bevisas, e4r se5 att le4rarkollegiet har ke4nnt till detta eller inte se5 gf6r det inte saken mindre alvarlig och inte heller le4rarkolegiets ansvar mindre. Ponerar vi att le4rarna och handledaren ke4nde till dessa elevers examensarbete se5 e4r det total omdf6meslf6shet och ren idioti att inte avste5ra ett uppte5g av se5dan art. c4r det se5 att le4rarna och handledaren inte ke4nde till vad eleverna planerade ff6r examensarbete e4r det ockse5 mycket allvarligt och tyder pe5 ett bristande ansvar. Men skolan i sig bf6r fe5 finnas kvar.mvh/Jonas LundgrenUngdomspolitikerVe4nsterpartiet Lidingf6styrelseldamot Ung Ve4nster d6stermalm-Lidingf6-VaxholmMedlem av kulturkollektivet UnderjordTillika Lidingf6bo

Lämna kommentar

Prenumerera via mail

Innehåll & arkiv