Dataspelsgalan 2007

2007-bergsala

Den 26 april samlades den svenska spelbranschen på Clustret för att fortsätta sin årliga tradition med att utse årets bästa spel vid Spelgalan, som det här året åter igen kallades för Spelgalan. Nytt för år är det nyinstiftade hederspriset vars syfte är att lyfta fram personer som har gjort avgörande insatser för den svenska dataspelsbranschens utveckling. Hederpriset gick till Owe Bergsten, vd för Bergsala som är generalagent för Nintendo. Kvällen gick i temat veteraner och bland prisutdelarna syntes bl.a. Lars Molander, Sophie Nordström, Jonas Svensson och Heikki Karbing. Årets spel gick till The Legend of Zelda: Twilight Princess.

  • Plats: Clustret
  • Juryordförande: Martin Lindell (sammankallande)
  • Konferencier: Orvar Säfström
  • Produktion: Cous Cous och Marcus Legler

Citatet:
- Det är ett fantastiskt erkännande för vårt team. Vi känner oss extra stolta att vinna i kategorin årets svenska spel med så tuff konkurrens från andra svenska utvecklare, säger Henrik Roos, SimBin Studios som ligger bakom GTR 2.

Årets vinnande spel.

Se bilder från galan.

01 Feb 2009

0 kommentarer

Inga kommentarer än

Lämna kommentar

Prenumerera via mail

Innehåll & arkiv