Dataspelsgalan 2006

Den 9 mars intogs Münchenbryggeriet i Stockholm av dataspelbranschen för året kora årets spel. Namnet på galan var Game Awards 2006. Prisutdelningen skedde på en annorlunda scen med publik från två håll riktade mot scenen i mitten. Bland prisutdelarna syntes bröderna Schulman samt fotomodellen och tillika travproffset Jessica Almenäs. World of Warcraft tog hem årets spel och Battlefield 2 utsågs till årets svenska spel.

  • Plats: Münchenbryggeriet
  • Juryordförande: Christina Rask
  • Konferencier: Hakim Transby
  • Produktion: Kosmonaut och Dist

Citatet:
- Galan var mycket bra! Och då tänker jag inte enbart på prisregnet över Bergsala. Bra lokal och ordentlig mingelyta innan galan startade, hävdar Örjan Johansson, Bergsala.

- 2005 var ett spännande spelår där flera kreativa, nyskapande spel såg dagens ljus. Däribland frågesportspelet Buzz och Nintendo som fick ta emot juryns specialpris respektive årets nyskapare, säger Christina Rask.

Årets vinnande spel.

Se bilder från galan. (Foto: Manual Media)

01 Feb 2009

0 kommentarer

Inga kommentarer än

Lämna kommentar

Prenumerera via mail

Innehåll & arkiv