Dataspelsgalan 2005

2005-middag

Efter ett års uppehåll gjorde Spelgalan en efterlängtad comeback under namnet Game Awards 2005. Galan föregicks av en miniturné i Göteborg och Stockholm där spelare kunde testa de nominerade spelen och sedan rösta på sina favoriter. Till årets spel utsågs Half-Life 2 och årets svenska spel tilldelades The Chronicles of Riddick. Årets jurypris för årets nyskapare gick till Folkspel för sin portal e-sports.

  • Plats: Berns
  • Juryordförande: Christina Rask
  • Konferencier: Jonas Hallberg
  • Produktion: Kosmonaut och Dist

Citat:
- Lysande att MDTS har tagit initiativet att fixa en spelgala. Det behövs för att träffa branschfolk och även för allmänheten så de får upp ögonen för spel. Det är ett bra sätt att marknadsföra branschen och visa att vi finns med på underhållningskartan med musik och film, säger Petra Tell, Activision Blizzard.

Årets vinnande spel.

Se bilder från galan.

01 Feb 2009

0 kommentarer

Inga kommentarer än

Lämna kommentar

Prenumerera via mail

Innehåll & arkiv