Dataspelsgalan 2002

DICE med Battlefield 1942 vinner årets svenska spel

Den 12 mars samlades branschen åter på Cirkus i Stockholm för att utse årets bästa spel. Annika Lantz upprepade sin insats som konferencier och lyckades överträffa sig själv genom klädbyten mellan priserna, bland annat som Lara Croft. Bland övriga prisutdelare syntes bl.a. Petter och Sharam Rahi som var aktuell i tv-programmet Mustafas Show. I foajén föregicks prisutdelningen av mingel och en utställning med retrospel från Roger ”Blomman” Blomqvist. Till årets bästa spel utsågs Grand Theft Auto 3 som blev GTA-seriens verkliga lyft.

  • Plats: Cirkus
  • Juryordförande: Martin Lindell
  • Konferencier: Annika Lantz
  • Produktion: Kosmonaut

Citatet:
- Spelmarknaden har vuxit lavinartat i Sverige de senaste åren och vi är idag större än filmindustrin och i paritet med musikbranschen. Att anordna en spelgala är ett sätt att visa att vi är en stor och vital del av den svenska underhållningsbranschen, säger Peter Levin, dåvarande ordförande för MDTS.

Årets vinnande spel.

Se bilder från galan.

01 Feb 2009

0 kommentarer

Inga kommentarer än

Lämna kommentar

Prenumerera via mail

Innehåll & arkiv