Dataspelsgalan 2001

Den 2 april brakade Spelgalan loss på Cirkus på Djurgården i Stockholm. I år kunde allmänheten rösta i alla kategorier. De nominerade togs fram av en expertjury som även stod för en lika stora del vid omröstningen som folkets röster. Innan själva prisutdelningen skedde en minimässa med mingel i foajén på Cirkus. De stora vinnarna i år var The Sims som kammade årets spel och årets simulator samt Ground Control som knep kategorierna årets svenska spel och årets strategi.

  • Plats: Cirkus
  • Juryordförande: Martin Lindell
  • Konferencier: Annika Lantz
  • Produktion: Kosmonaut

Citat:
- Klassen på prisutdelningen höjdes en nivå på Cirkus och det kändes mer som en gala än förra årets gala, som var bra, men hade lite känslan av en kick-off där internutmärkelser skulle delas ut, säger Martin Lindell.

Årets vinnande spel.

Se bilder från galan. (foto: Manual Media)

01 Feb 2009

0 kommentarer

Inga kommentarer än

Lämna kommentar

Prenumerera via mail

Innehåll & arkiv