Dataspelsgalan 2000

Den första Spelgalan ägde rum april 2000 på Operaterassen i Stockholm och fler än 500 personer hade samlats för kora årets bästa spel. Priset, en spelfia, är framtagen av industridesignern Erik Espmark. Fian för årets bästa spel gick till Metal Gear Solid. Det blev storslam för Fem myror är fler än fyra elefanter som vann årets svenska spel och årets barnspel. På scen togs priset emot av Magnus och Brasse. Ett annat känt ansikte var Arne Hegerfors som delade ut pris för årets sportspel som blev NHL 2000. Vinnarna utsågs av en expertjury, kategorin folkets val röstades fram av PC Gamer och Super Plays läsare.

  • Plats: Operaterassen
  • Juryordförande: Eric Franzén
  • Konferencier: Sofia Wistam
  • Produktion: Johan Seidefors

Citatet:
- Under de förutsättningar som galan genomfördes under lade vi en väldigt bra grund för kommande år. Att evenemanget även fick väldigt bra genomslagskraft i media hade vi inte riktigt räknat med, säger Johan Seidefors, projektledare för Spelgalan 2000.

Årets vinnande spel.

Se bilder från galan. (foto: Manual Media)

01 Feb 2009

0 kommentarer

Inga kommentarer än

Lämna kommentar

Prenumerera via mail

Innehåll & arkiv